Skip to main content
spumanti concentrati pentru stingerea incendiilor
11, Jul 2022

Spumanti concentrati pentru stingerea incendiilor

Spumanti concentrati pentru stingerea incendiilor sunt unul dintre cele mai utilizate pe scară largă agent de stingere  înSpumanti concentrati pentru stingerea incendiilor sunt unul dintre cele mai utilizate pe scară largă agent de stingere  în industria de securitate la incendiu.

Utilizarea spumantilor este preferată față de alți agenți de stingere a incendiilor din mai multe motive, dintre care unele includ capacitatea de a suprima vaporii și de a preveni aprinderea acestora chiar înainte de începerea unui incendiu, în continuare mai multe concentrate de spumă pot oferi protecție împotriva lichidelor ușor inflamabile în timpul operațiunilor critice ale personalului de salvare.

O altă proprietate importantă a spumelor este că acestea pot fi utilizate pentru a acoperi scurgerile de ulei (sau orice alt tip de combustibil) cu o pătură cu bule și, astfel, pentru a evita orice posibilă reaprindere a focului.

Cum este generată spuma

Un sistem de proporționare, amestecă un procent fix de concentrat de spumă cu apa. Amestecul de soluție de spumă rezultat este infoiat cu aer în generatorul de spumă. Proporțiile mai mici produc spumă umedă, grea și curgătoare, în timp ce spuma rigidă cu proprietăți adezive și izolatoare bune,se realizează la proporții mai mari. În orice caz, volumul de spumă generat este de multe ori mai mare decât volumul amestecului apa+ spumă (joasa infoiere 7 ÷ 20 ori; medie infoiere 20 ÷200 ori; inalta infoiere 200 ÷ 900 ori).

 

Rata de inducție - specifică raportul procentual al concentratului de spumă adăugat în apă. La o rată de inducție de 3%, de exemplu, se adaugă 3 părți concentrat de spumă la 97 părți apă.

Concentratul de spumă se adaugă cu ajutorul unui proporționar sau premixer al pompei, fie la pompa de apă, în linia furtunului, în generatorul de spumă sau în instalații fixe din stația centrală de spumă.

Rata de inducție este stabilită la proporționator sau la preamestecul pompei și variază de obicei (în funcție de tipul de concentrat de spumă, tipul de incendiu, materialul inflamabil și dispozitivul de aplicare utilizat) între 0,5% și 6%.

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact