Skip to main content
Spumanti concentrati de stingere a incendiilor fără fluor
21, May 2024

Spumanti concentrati de stingere a incendiilor fără fluor

O noua generatie de spumanti pentru stingerea incendiilor este deja dezvoltata, sub denumirea generica “FFF” (Fluorine Free Foams).
European Chemicals Agency (ECHA) - lucreaza inca din 2019 la interzicerea completa a produselor care contin compusi fluorurati de tip PFOA/PFAS. Acesti compusi se regasesc, inca, in spumantii clasici pentru stingerea incendiilor. In urmatorii ani interzicerea acestora va deveni efectiva.Spumogen (spumant) concentra

Iată câteva caracteristici și beneficii ale acestor spumanți:

1. Fără fluoruri: Acești spumanți nu conțin fluoruri, care sunt compuși chimici ce au fost asociați cu probleme de mediu și sănătate. Eliminarea fluorurilor face ca aceste produse să fie mai prietenoase cu mediul.

2. Eficiență în stingerea incendiilor: Sunt eficienți în combaterea incendiilor de diferite tipuri, inclusiv cele de combustibili lichizi (clasa B) și incendii solide (clasa A). Pot fi folosiți în diverse scenarii de stingere a incendiilor, de la instalații industriale la aeronave și depozite.

3. Versatilitate în expansiune: Pot fi utilizați în sisteme de generare a spumei de expansiune mică, medie și mare, oferind flexibilitate în funcție de nevoile specifice ale situației de urgență.

  • Expansiune mică: Spuma are o densitate mai mare și este ideală pentru incendii de hidrocarburi, oferind o acoperire rapidă și eficientă.
  • Expansiune medie: Oferă un echilibru între penetrare și acoperire, fiind utilă pentru diverse tipuri de incendii.
  • Expansiune mare: Produce o spumă cu densitate redusă care acoperă o suprafață mare, fiind eficientă pentru stingerea incendiilor de suprafață extinse și pentru controlul vaporilor inflamabili.

4. Compatibilitate cu echipamentele existente: Acești spumanți pot fi utilizați cu echipamentele standard de stingere a incendiilor și sistemele de generare a spumei deja instalate, fără a necesita modificări majore.

5. Siguranță pentru mediu și sănătate: Prin eliminarea fluorurilor, acești spumanți sunt mai siguri pentru mediu și pentru sănătatea personalului de intervenție și a altor persoane expuse.

6. Stabilitate și durabilitate: Sunt stabili chimic și au o durată lungă de viață, permițând depozitarea pe termen lung fără degradare semnificativă a performanței.

 

Performanță testată: Acești spumanți sunt testați și certificați conform standardelor internaționale de siguranță și eficiență în stingerea incendiilor, asigurându-se că îndeplinesc cerințele riguroase ale industriei.

 

Prin utilizarea spumanților concentrați de stingere a incendiilor fără fluor, organizațiile pot asigura o protecție eficientă împotriva incendiilor, reducând în același timp impactul asupra mediului și riscurile pentru sănătate.


Comandați acum Spumantii concentrati de pe linkul următor pentru pentru a proteja bunurile dumneavoastră în mod eficient și fiabil.

COMANDA ONLINE - Agenti stingere

sau


Agenti stingere

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact