Skip to main content
Pulbere ABC 40
9, May 2022

Pulbere ABC 40

Pulberea ABC este o substanță chimică uscată avand la baza fosfat monoamoniu fluidizat și siliconizat. (40%) care conține aditivi chimici și este produsă printr-un proces chimic.

 

Agentul rezultat este cu curgere liberă, hidrofug, non-abraziv, iar atunci când este utilizat ca agent de stingere a incendiilor, nu va produce efecte toxice.
Este bun pentru stingerea materialelor combustibile comune, cum ar fi hârtia și lemnul. Alte utilizări includ stingerea lichidelor și gazelor care ard, cum ar fi uleiul, benzina, propanul și altele, clasificate de obicei ca Clasa B și C.

 

Deși nu este cel mai bine să-l folosiți pe aparate electrice și cablaje (clasa E), pulberea ABC este totuși foarte eficientă la stingerea acestor tipuri de incendiu, deoarece nu are proprietăți conducătoare de electricitate.
Pulberile ABC sunt extrem de ineficiente în stingerea incendiilor cu clor și oxidanți. Motivul principal este că reacțiile chimice care au loc în timpul procesului duc la distrugerea structurii chimice și la eliberarea de gaze toxice.

 

În plus, deoarece pulberea are proprietăți corozive, nu ar trebui să o utilizați pe niciun echipament sensibil, care este sensibil la coroziune.

 

Pentru stingerea metalelor există un alt tip de pulbere de tip D, de aceea pulberea ABC nu este eficienta.

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact